5 Llibres per a Sant Jordi

5 Llibres per a Sant Jordi

Arriba Sant Jordi! Com cada any, per aquestes dates, tota la ciutat s’omple de literatura de lletres i llibres, escriptor i lectors. Aquest últims buscant el llibre perfecte per regalar o regalar-se. Com cada any, aquesta recerca del llibre perfecte esdevé, per a molts, una odissea que es desenvolupa al llarg de carrers i paradetes de llibres amb molts dubtes i, de vegades, indecisió.

Per tal de fer més fàcil aquesta recerca, des del 7 d’Aventura ens hem decidit a recomanar-vos cinc lectures apassionants que poden esdevenir el llebre perfecte per aquest Sant Jordi. Allà van els nostres 5!

 

ANEM A CAÇAR UN ÓS de Michael Rosen i il·lustrat per Helen Oxenbury (Editorial Ekaré)

Anem a caçar un ós és un clàssic de la literatura anglesa de 1989. Obra està considerada una de les millors de la literatura infantil britànica, és editada ara en català i castellà per l’editorial Ekaré.

En aquesta versió de la cançó popular anglesa, el poeta Michael Rosen i la il·lustradora Hellen Oxenbury segueixen la pista de quatre nens que surten amb el seu pare a caçar un ós. Junts travessaran un camp ple d’herba, un riu profund, una tempesta, un bosc molt fosc… fins a arribar a una cova estreta i tenebrosa… “Qui té por de l’ós?”

 

JUGUEM? de Hervé Tullet (Kokinos)

Comença un nou dia, anem a jugar! El famós il·lustrador francès Hervé Tullet, autos del reconegut Un Llibre, torna a sorprendre amb un llibre realment màgic. Llegeix, observa i segueix la línia amb el dit … què trobaràs? Cada pàgina et convida a descobrir el que succeirà i quedessin captivats tant nens com adults.

 

MOLA TENER 5 AÑOS de Ivan Solbes

Mola tenir 5 anys…, dir paraulotes, escoltar contes meravellosos, deixar-se mimar pels pares, comparar-se amb la cosina i espantar el gat. Quantes coses podem fer amb 5 anys! Una edat alegre i despreocupada. Entremaliadures i descobriments junts amb petits plaers d’una gran senzillesa.

 

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT de Mark Haddon (La Magrana)

Elogiada amb entusiasme per milions de lectors arreu del món, El curiós incident del gos a mitjanit és una novel·la que no s’assembla a cap altra. El narrador, Christopher Boone, té quinze anys i pateix una forma lleu d’autisme. És tot un expert en matemàtiques, però sap molt poques coses sobre els éssers humans. Li agraden les llistes, els sistemes, la veritat… Odia el groc, el marró i que el toquin. Mai ha anat sol més enllà de la botiga de la cantonada, però quan descobreix que algú ha matat el gos d’una veïna decideix iniciar una investigació. Lluny de fracassar, la recerca d’en Christopher, que emula el seu admirat Sherlock Holmes -el model de detectiu obsessionat amb el distanciament i l’anàlisi dels fets-, qüestionarà ben aviat el sentit comú i el comportament dels adults que l’envolten. En pocs anys, El curiós incident del gos a mitjanit ha esdevingut tot un clàssic.

 

DOBLE MORTAL de Salvador Macip i Elisenda Roca (Fanbooks)

Una novel·la trepidant, de lectura molt àgil, plena de misteri i amb components romàntics de Salvador Macip i Elisenda Roca. En Max i la Julieta hauran de trobar el seu germà i amic desaparegut i descobrir el misteri que hi ha darrere de la seva desaparició. Una carrera a contrarellotge plena de traïcions, suplantacions de personalitat i plans d’assassinat.